Använder TV som Digital fotoram

By Claes

Använder våran TV som digital fotoram – Med Android TV

Sedan köpet av våran Android TV inser jag att det finns fler möjligheter än att bara titta på TV. Vi hade en digital fotoram för många år sedan som tyvärr slutade att fungera. Sedan köpet av Android TV använder vi även våran 24″ TV i köket som digital fotoram. Varför lägga mer pengar på fler saker när en redan inköpt enhet kan gör jobbet!

Digital Fotoram på TV:n

När TV:n blir inaktiv så startar skärmsläckaren med bilder som roterar runt! Riktigt bra funktion. Mina bilder har jag lagt på en USB-sticka som är inkopplad i Android TV. För att kunna använda bilderna lokalt laddade jag ned en app i Google Play butiken som heter Photo Gallery and Screensaver. Appen är gratis men har då en begränsningen på 50 bilder. Vill jag visa fler än 50 bilder kostar den en slant.

Installation av USB lagring

Jag tog en ny USB sticka och satte in den i Android TV. Fick valet att formatera och tryckte på ja! Sedan tog jag stickan och monterade den i min Windows 11 dator och skapade en ny mapp under Pictures. I den mappen lade jag alla mina bilder och sedan satte jag tillbaka USB enheten i TV:n. Startade appen och valde lokal media.

Lokal media

De som har läst lite av vad jag har skrivit tidigare kanske har förstått att jag inte är så fortast i Moln-tjänster. Denna Android app kan använda en lokal USB enhet så jag är riktigt nöjd.


Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

About Claes