Sonos fick Airplay med adapter

Airplay 2 adapter i Sonos line in
Claes

Äldre Sonos spelare fick Airplay med adapter Belkin Soundform Connect

Jag håller på och går över till Airplay för alla mina högtalare här hemma då jag börjat använda Music Assistant. Några av mina äldre Sonos har inte Airplay funktion och för att undvika köpa nya högtalare monterade jag en Airplay adapter på en Sonos Play 5. Airplay 2 adaptern ansluter jag till SONOS Line in och vips kan jag strömma musik med Airplay till denna lite äldre högtalare.

Airplay Adapter

Airplay adaptern jag köpte är en Belkin Soundform Connect som är en Airplay 2 modul. Den har 2 utgångar, analogt och digitalt. Den drivs med en USB adapter med USB-C port.

Installation i Hemmanätverket

Installationen av Belkin Sound Connect till Hemmanätverket gjorde jag med Apple Home Appen. Öppnade Apple Home och lade till Sound Connect adaptern och på så sätt var den tillagd i nätverket

Inkoppling i Sonos

Med en analog ljudkabel med 3.5mm kontakt anslöt jag Belkin Airplay 2 adaptern till Sonos spelarens line ingång. I Sonos appen gick jag till System -> Play 5 spelaren -> Auto uppspelning och valde min spelare.

Airplay 2 adapter i Sonos line in

Behöver inte köpa nytt!

Med denna lilla Airplay 2 adapter kan jag nu få min äldre Sonos Play spelare att bli medlem i en Airplay grupp. Fördelen är att jag inte behöver köpa nya högtalare nu när jag går över till Airplay Multiroom system. Nackdelen är att jag behöver strömsätta adaptern och det går åt ytterliggare 220V uttag när högtalaren.

Om denna adapter fungerar bra ska jag köpa en till för att bygga om min Sonos Amp 120.

About Claes