Testar IKEA INSPELNING med IKEA DIRIGERA

Claes

Jag testar IKEA Inspelning med IKEA DIRIGERA

IKEA Inspelning är en smart plug med energimätare som går att koppla till IKEA DIRIGERA. Jag var nyfiken på hur den fungerar med DIRIGERA och köpte en till hemmet. Inspelningen har precis samma utseende som tretakt, den stora skillnaden är att inspelning mäter energi.

IKEA INSPELNING

Bild på IKEA INSPELNING

Model: INSPELNING smart kontakt
Typ: E2206
Radio: Zigbee
Räckvidd: 10m utan hinder
Funktion: På och Av, Energimätare
Mått: Höjd 6 cm, Längd: 9 cm, Bredd: 7 cm
Operations temp: 0 till +40. Bara inomhusbruk.
Källa: INSPELNING Stickpropp – smart/energimätare – IKEA

Installation av INSPELNING i IKEA DIRIGERA

Installation av INSPELNING i IKEA DIRIGERA är hur enkelt som helst. Jag klickar på + symbolen i IKEA Home smart appen -> Väljer lägg till en produkt -> Smarta kontakter -> Väljer INSPELNING.

IKEA Smart home appen visar tydligt hur jag ska gå vidare och installera INSPELNING i DIRIGERA. Har sagt det många gånger och säger det igen. Det är enkelt att Installatera produkter i DIRIGERA med bra och tydliga instruktioner.

När Inspelning var tillagd i DIRIGERA började uppdaterara kontakten med ny mjukvara. Vid installation hade jag firmware 2.4.34 och efter uppdatering fick INSPELNING firmware 2.4.45

INSPELNING i SMART Home appen

När installation är klar kan jag börja använda INSPELNING i SMART Home appen. Nedan bild har jag lagt kontakten i ett rum som jag kallar test.

Klickar jag på kontakten får jag upp information om energiförbrukning på enheten som är inkopplad. Den visar vad den förbrukar just nu samt den totala energianvändningen under tid.

Om jag nu klickar på texten Använder för närvarande kan jag även nollställa den totala energianvändningen.

En billig smart plug med energimätning

IKEA INSPELNING är en billig smart plug med energimätning. Den är lätt att installera i IKEA DIRIGERA och när jag klickar på INSPELNING ser jag förbrukningen på enheten som är kopplad i INSPELNING.

Något Stor för tvåvägs uttag

Det som jag ser som en nackdel är att den är något stor för tvåvägs uttag. Jag kan t ex inte placera två stycken i samma uttag.

Saknar energirapportering på första sidan

Jag trodde att energirapportering från Inspelning skulle dyka upp på sidan i rummet den var placerad eller på sidan energiöversikt. Har letat men det enda stället jag hittar rapporteringen är om jag klickar på INSPELNING som jag installerade.


Läs mer om vad jag använder i mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

About Claes