Lösenordshanterare i Microsoft Edge

By Claes

Har börjat prova Lösenordshanterare som finns i Microsoft Edge

Att hålla koll på alla lösenord och användarnamn till alla sidor och appar som jag använder är en ren omöjlighet för mig. Det är ju inte rekommenderat att skriva ned dessa hemligheter på ett papper så för min del återstår det att använda en lösenordshanterare.

 

Under många år har jag använt F-secure ID protection och har bara positiva saker att säga om den mjukvaran men det är alltid kul att prova något nytt.

Om samma funktion nu finns inbyggt i Microsoft Edge som jag använder som Browser på både dator och mobil kan jag ju lika gärna använda den.

Men innan jag byter fullt ut ska jag prova att lägga in ett lösenord och användarnamn för en hemsida och för en app som jag använder på min mobil (iPhone).

Inställningar i Edge

För att lägga till ett användarnamn och lösenord i Edge klickar jag på de tre prickarna längst upp till höger för att komma till menyn där inställningar finns. I meny inställningar under fliken Profiler hittar jag lösenord. Nu kan jag lägga till lösenord och användarnamn webbplats URL.

Edge på iOS

För att detta ska fungera på ett bra sätt måste jag nu ha Edge på min telefon och logga in med mitt Microsoft konto så att det jag lägger in via datorn eller via mobilen synkas till telefon och dator. Något som jag hade svårt att hitta till en början var jag hittade lösenordsfunktionen i mobilappen. Till slut hittade jag den via inställningar, klickade på profilbilden och där hittade jag en meny Lösenord.

Autofyll Lösenord i iOS

I iOS kan jag nu ändra inställning så att Lösenord och användarnamn tas från Edge. Denna inställning hittar jag i min telefon via inställningar -> Lösenord -> Lösenordsalternativ. Här ändrar jag nu från mitt tidigare ID Protection till Edge. Nu kan jag använda mina användarnamn och lösenord för att logga in i appar!

Provar en stund

Nu tänkte jag köra denna lösning en stund och får utvärdera lite senare

About Claes